Bislimovski: Për të ndikuar në çmimin e energjisë elektrike duhet të kemi burime të brendshme

Bislimovski: Për të ndikuar në çmimin e energjisë elektrike duhet të kemi burime të brendshme

Besoj se këtë vit prodhimi i energjisë elektrike do të stabilizohet dhe do të jetë shumë më i lartë se sa ishte në të kaluarën, sepse nëse duam të flasim për një tranzicion të drejtë, para së gjithash duhet të kemi burime të brendshme për të ndikuar në çmimet e energjisë elektrike. Kështu tha sot kryetari i Komisionit Rregullator për Energjetik, Marko Bislimovski, përcjell SHENJA.

Ai theksoi se kohëve të fundit energjia elektrike ka tërhequr vëmendjen e plotë të publikut duke pasur parasysh rritjen konstante të çmimeve së energjisë elektrike, gazit natyror dhe naftës në bursa.

“Nëse deri para vitesh tranzicioni energjetik ishte eko-prestigj për të cilin synon çdo vend, sot në një kohë kur çdo vend është në luftë për kilovat orë më të lira, e cila përsëri përfshin të gjitha kapacitetet në dispozicion, pyetja është se si të arrihet energji më e madhe, pavarësia e cila do të mbrojë qytetarët dhe standardin e tyre”, ka thënë Marko Bislimovski, kryetar i Komisionit Rregullator Energjetik.