Ballakani i Hapur, Rama: Çdo gjë që arrimë me atë nismë, duhet ta jetësojmë edhe për Kosovën

Ballakani i Hapur, Rama: Çdo gjë që arrimë me atë nismë, duhet ta jetësojmë edhe për Kosovën

Edi Rama: Ballkani i hapur nuk na ndan. Në këtë pikë kemi këndvështrime të ndryshme, por nuk na pengojmë që në marrëdhëniet bilaterale ne të vazhdojmë të ecim para. Porosia ime për qeverinë që drejtoj është se çdo që gjë ne jetësojmë në Ballkanin e Hapur duhet të jetësojmë dhe me Kosovën. Mos kërkoni qeveritë kur flasim për sipërmarrjet.

Heqja e të gjitha tarifave doganore, duam ta bëjmë edhe me Kosovën. Kosova ka kërkuar pak kohë për të bërë një studim, por ne do i heqim tarifay për bizneset e Kosovës. Sipërmarrësit shqiptar në Shqipëri, Kosovë dhe kuqo qofshin për mua janë sipërmarrës të Shqipërisë dhe të të gjithëve. Shqipëria është e  gatshme t’i mbështesë. Kampionet tanë janë atë që bëjnë sipërmarrje Shqipëri dhe përfaqësojnë ambicien.