Bakteret mund të vrasin më shumë njerëz sesa kanceri

Bakteret mund të vrasin më shumë njerëz sesa kanceri

Kataklizmi i njerëzimit nuk do të çojë në një luftë bërthamore, por diçka shumë më e rrezikshme

Shkencëtarët rusë nga Qendra për Bioteknologji Algoritmike në Universitetin Shtetëror Sankt Petersburg kanë zhvilluar një algoritëm të kërkimit antibiotik që përshpejton krijimin e agjentëve të rinj antibakterialë.

Fajtori për luftën e vazhdueshme të njerëzimit me mikroorganizmat vdekjeprurës është i ashtuquajturi superbakter, i cili zhvillon rezistencën ndaj antibiotikëve nëpërmjet evolucionit, transmeton KosovaPress.

Historia e luftës kundër mikroorganizmave shkatërrues filloi në vitin 1928, kur bakteriologu britanik Alexander Fleming erdhi në një zbulim të madh duke trajtuar disa nga kolonitë e baktereve të stafilokokut me penicilinë të thjeshtë, sikur ato që rriten në bukë dhe i japin atij një ngjyrë të gjelbër. Për secilën prej këtyre kolonive vërejtën zona ku nuk kishte baktere.