Audi e-tron GT, sportiv, luksoz dhe mbi të gjitha i ‘zgjuar’ (FOTO)

Audi e-tron GT, sportiv, luksoz dhe mbi të gjitha i ‘zgjuar’ (FOTO)

Vetura Audi e-tron GT u testua dhe tashmë janë parë funksionet inteligjente e kësaj veture elektrike.

“Të gjithë ndjekin Tesla-n”, thuhet shpesh kur bëhet fjalë për veturat elektrike.

Audi e-tron GT quattro është ai që jo vetëm që ndjek pas, por në të vërtetë mund të kapërcejë Tesla. Vetura elektrike u testua në Austri dhe mbi të gjitha, panë nga afër funksionet inteligjente dhe digjitale të saj.

Disa gjëra pozitive të saj:

-Dizajn elegant dhe sportiv
-Cilësi e lartë e punës
-Cilësi e lartë e monitorit të ekranit me prekje
-Karakteristika të shumta inteligjente, sistemi kryesor i informacionit dhe argëtimit
-Aplikacion me një larmi funksionesh
-Sisteme të ndihmës inteligjente
-Performancë e lartë e karikimit
-Diapazoni i mjaftueshëm

Disa nga gjërat që nuk janë parë të mira

-Veçanërisht hapësirë ​​jopraktike për ruajtjen e telefonave inteligjentë
-Nuk ka shërbime streaming në sistemin e informacionit dhe argëtimit
-Çmim i lartë

Vizualisht, Audi e-tron GT karakterizohet nga një veturë e gjatë, dhe e gjerë dhe kjo krijon hapësirë për këmbët e personave që janë në sediljet e pasme.

Në varësi të perspektivës, e-tron GT duket si një limuzinë e klasit luksoz ose një veturë sportive e mbushur me ‘muskuj’. Sidomos kur shikohet nga prapa, gomat e gjera dhe shpatullat mbi boshtin e pasmë e bëjnë të qartë se vetura elektrike ka fuqi të jashtëzakonshme.

Karakteristikat:

-Motor elektrik që zhvillon 350 kW / 476 kuaj/fuqi (prodhimi maksimal: 390 kW / 530 kuaj/fuqi)
-Përshpejtimi 0-100 km / orë: 4.1 sekonda
-Çift rrotullues: 630 Nm
-Lloji i veturës: veturë me fuqi në të gjitha rrotat, 2 motorë elektrikë
-Pesha boshe: 2,350 kg
-Bateria: 93,4 kWh / 800 volt
-Diapazoni: maksimumi 488 km (WLTP)
-Lidhës ngarkimi: Lloji 2, CCS
-Fuqia e karikimit: maksimumi 270 kW
-Çmimi: nga 101,400 euro
-Çmimi i automjetit të testuar: 117,217 euro

Kabina mbetet klasike

Kabinë e Audi e-tron GT është një përzierje e modernes dhe klasikes. Nga njëra anë, elementët bashkëkohorë, digjitalë mund të gjenden atje, nga ana tjetër, struktura të kujton linjën tradicionale që ka qenë gjithmonë e njohur nga modelet e Audi-së.

Audi nuk po largohet shumë nga kabina klasike, siç po bëjnë disa prodhues të veturave elektrike, por po zhvillon më tej pajisjet e provuara dhe të testuara.

Një ekran tjetër 12.3 inç ndodhet pas timonit dhe zëvendëson panelin klasik të instrumenteve. Të dhënat e nevojshme të vozitjes dhe harta e lundrimit mund të shfaqen atje.

Kompania me bazë në Ingolstadt ka demonstruar në mënyrë të përsëritur se Audi mund të ndërtojë automjete me pamje të mirë që janë të shkëlqyera për të drejtuar.

Tradicionalisht, megjithatë, prodhuesit gjermanë të veturave kanë pasur pak problem me softuerin. Prandaj, në provën tonë ne kryesisht donim të dinim se si po funksionojnë funksionet digjitale dhe inteligjente të e-tron GT. /Telegrafi/