Apple kthehet sërish në krye, rrëzon nga froni Samsungun

Apple kthehet sërish në krye, rrëzon nga froni Samsungun

Apple është sërish kompania lider kur bëhet fjalë për numrin e telefonave të shitur, sipas statistikave të tremujorit të katërt të vitit 2021.

Para kësaj, Apple rifitoi pozitën e dytë gjatë tremujorit të tretë të vitit të kaluar, ndërsa tani ka kaluar Samsungun dhe është sërish në vendin e parë.

Të gjitha rezultatet e përmendura u arritën falë performancës së shkëlqyer të serisë së telefonave iPhone 13, siç tregohet nga statistikat e kompanisë analitike Canalys .

Canalys e përshkruan shpërndarjen e linjës iPhone 13 në Kinë si “të jashtëzakonshme dhe unike”. Zinxhiri i furnizimit të Apple po rimëkëmbet, por kompania ende nuk mund të ofrojë modele të mjaftueshme iPhone për të përmbushur nevojat e tregut.

Apple nuk është e vetmja që përballet me problemin e mungesës së aksioneve. Canalys paralajmëron se fabrikat kryesore prodhuese do të kenë nevojë për vite për të zgjeruar kapacitetin e tyre të prodhimit të çipave.

Kur bëhet fjalë për prodhuesit e tjerë, Samsung ra nga vendi i parë (që e mbajti gjatë tremujorit të parë, të dytë dhe të tretë) në vendin e dytë.

Gjatë tremujorit të katërt, Apple dhe Samsung kontrolluan respektivisht 22% dhe 20% të tregut të telefonave. Xiaomi, Oppo dhe Vivo janë gjithashtu ndër pesë të parat.