Apple ka hyrë në bisedime me Samsung për teknologjinë 5G

Apple ka hyrë në bisedime me Samsung për teknologjinë 5G

Apple kishte mbajtur bisedime me Samsung dhe MediaTek krahas Intel për furnizimin me modemë 5G për iPhone 2019-ës.

Përgjatë viteve 2011 dhe 2016 Apple përdoret çipet e Qualcomm për të lidhur iPhone me rrjetet celulare dhe wireless.

Nga 2016-ta kompania filloi të përdorte edhe çipe të Intel ndërsa në 2018-ën për shkak të një beteje ligjore me Qualcomm përdori vetëm ato të Intel.

Një ekzekutiv i kompanisë tha ditën e Premte se Apple kishte konsideruar MediaTek dhe Samsung, një prej rivalëve më të mëdhenj, për tu furnizuar me çipe për rrjetet 5G.

Rrjetet e para 5G do të vinë vitin e ardhshëm dhe do të rrisin ndjeshëm shpejtësinë e rrjeteve krahasuar me ato 4G.

Megjithatë ende nuk dihet se çfarë do të bëjë kompania me iPhone e këtij viti nëse do të lançojë një të tillë me 5G.

Sipas Bloomberg kjo nuk ka gjasa të ndodhë përpara 2020-ës. /PCWorld Albanian/