Apasiev: “E Majta” nuk është parti anti-BE

Apasiev: “E Majta” nuk është parti anti-BE

Lideri i “Të Majtës”, Dimitar Apasiev, në një prononcim për TV Sitell tha se çështja e nismës për referendum, të cilën partia e shpalli për të mërkurën nuk do të jetë kundër anëtarësimit të vendit në Bashkimin Evropian.

 “Ne nuk jemi parti anti-BE ose si të duan ta paraqesin, por në formulim do të përdornin precedentë të rastësishëm dhe tashmë të ndodhura të llojit të marrëveshjes së Prespës. Do të formulohej në mënyrë inteligjente në mënyrë që qeveria të mos mund të bojkotonte ose bojkoti i mundshëm të interpretohej si anti-BE, që do ta transferonte atë narrativë në Qeveri!, tha Apasiev për “Tv Sitel”.