` . Ajasofja, gati për namazin e Xhumasë pas 86 viteve (FOTO+VIDEO) - TV SHENJA

Ajasofja, gati për namazin e Xhumasë pas 86 viteve (FOTO+VIDEO)

Pas 86 vitesh në Ajasofja do të falet namazi i parë i xhumasë dhe me këtë edhe bëhet rihapja e Xhamisë Ajasofja.

Presidenti i Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan i shoqëruar nga bashkëshortja e tij zonja Emine Erdogan, kanë shpalosur pllakën me mbishkrimin Xhamia e Madhe Ajasofja.

Gjithashtu hapësira e brendshme e xhamisë është shtruar me qilim të gjelbër dhe është bërë gati për namazin e nesërm të Xhumasë.

Edhe pse numri i personave që do të prezantojnë në namaz do të jetë i kufizuar, Ajasofja i hap dyert për besimtarët nga e gjithë bota. /SHENJA/