Abazoviq rresh rrëzimit të qeverisë malazeze: Le të bjerë e të freskohet

Abazoviq rresh rrëzimit të qeverisë malazeze: Le të bjerë e të freskohet

Kryeministri Dritan Abazoviq iu drejtua publikut përmes rrjeteve sociale dhe renditi rezultatet e Qeverisë së 43-të të Malit të Zi.

Në fund ai përsëriti frazën politike që ishte aktuale para votbesimit të Qeverisë më 30 gusht – le të bjerë e të freskohet.

“Në njëqind ditët e para të punës së qeverisë i kishim duart plot, nuk e di a i keni parë të gjitha, por ne nuk u ndalëm, na interesonte si të hapnim vende të reja pune, si të përmirësojmë rrugët tona. Si t’i bashkohet Mali i Zi sa më shpejt në Bashkimin Evropian dhe të mbyllim çështjet e hapura me rëndësi më të gjerë shoqërore. Gjithçka tjetër është më pak e rëndësishme. Do të përpiqem t’i paraqes rezultatet tani”, tha Abazoviq.
Diçka më pak se 750 persona kaluan në kabinetin e Abazoviqit, thotë ai, prej të cilëve 50 janë investitorë që planifikojnë të punësojnë gjithsej mijëra qytetarë.

Theksojmë se Qeveria e Malit të Zi pritet të kalojë votën e mosbesimit më 19 gusht (e nesërme).

Ndryshe, partitë opozitare dhe ajo e presidentit malazez, Milo Gjukanoviq, DPS, ka pohuar se do të votojë për shkarkimin e qeverisë.