75 raste të reja, asnjë i vdekur nga KOVID-19

75 raste të reja, asnjë i vdekur nga KOVID-19

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 887 teste dhe janë regjistruar 75 raste të reja me COVID-19:
• Shkup – 38
• Kumanovë – 8
• Veles – 6
• Kavadar – 4
• Ohër, Kërçovë dhe Gjevgjeli – nga 3
• Manastir, Prilep dhe Shtip – nga 2
• Negotinë , Radovish, Kriva Pallankë dhe Berovë – nga 1
Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (75), janë regjistruar 21 riinfeksione.
Janë regjistruar 99 pacientë të shëruar nga:
• Shkup – 54
• Kavadar dhe Prilep – nga 7
• Kumanovë – 6
• Ohër – 5
• Veles dhe Tetovë – nga 3
• Shtip, Gostivar, Koçan dhe Kratovë – nga 2
• Gjevgjeli, Manastir, Negotinë, Kriva Pallankë, Berovë dhe Bogdanci – nga 1
Gjatë 24 orëve të kaluara nuk është regjistruar asnjë humbje jete. Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini im, nuk është regjistruar asnjë humbje jete.
Janë kryer 887 teste : ISHP-11, QSHP Shkup-45, QSHP Manastir-18, QSHP Prilep-11, QSHP Tetovë-11, QSHP Kumanovë-33, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me Alergologji-1, Instituti i Mikrobiologjisë-91, Zhan Mitrev (Filipi i II-të)-19, Avicena-17, Biotek 25, Sistina-9, Laboratoria Laor-4, Sinlab-5, Remedika- 5 , Plodnost-1, Genea-8, Nikob Lab-30, VFV Medikal-2, Eli Medika Plus-4, Royal Medika-1, Spektra-MM-0, Rapid Lab-4, Zhan Mitrev Strumicë -2, Nova Lab Diagnostika –1, Ramus-3, ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) – gjithsej 126
Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.163.701 testime për COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 342.323, numri i të shëruarve është 332.150, numri i atyre që humbën jetën është 9.524, ndërsa numri i rasteve aktive është 649