​20 vjet nga masakra e Reçakut

​20 vjet nga masakra e Reçakut
20 vjet më parë, forcat policore dhe ushtarake serbe vranë 45 civilë shqiptarë të fshatit Reçak.
Në fshatin Reçak të Shtimes, 20 vite më parë forcat policore dhe ushtarake serbe kryen njërën nga masakrat më të dhimbshme kundër njerëzimit, shkruan lajmi.net.

Në përkujtim të përvjetorit të kësaj masakre, nën përkujdesjen e presidentit të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, nga ora 09:00 deri në orën 10:30 do të bëhen homazhe në Kompleksin Përkujtimor në Reçak, ndërsa më pas do të mbahet aktiviteti “Pëllumbat e paqes” mbi Reçak, kurse nga ora 11:00 do të mbahet Akademi Përkujtimore në “Shtëpinë e Kulturës” në Shtime.