` . Zyrtare: Hyn në fuqi Marrëveshja e Prespës, nis përdorimi i termit "Maqedonia e Veriut" - TV-SHENJA

Zyrtare: Hyn në fuqi Marrëveshja e Prespës, nis përdorimi i termit “Maqedonia e Veriut”

Qeveria njoftoi me një deklaratë se Marrëveshja e Prespës hyn në fuqi sot. Në faqen e internetit të Qeverisë, tashmë qëndron mbishkrimi”Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut”.

“Ne ju njoftojmë se sot, 12 shkurt 2019, hyn në fuqi në marrëveshjen përfundimtare për të zgjidhur dallimet e përshkruara në rezolutat 817 (1993) dhe 845 (1993) të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, për anulimin e Marrëveshjes së Përkohshme të vitit 1995 dhe për të krijuar një partneritet strategjik në mes të palëve, Ministria e Punëve të Jashtme, përkatësisht siç publikohet në Gazetën Zyrtare ”, njofton Qeveria.

Prandaj raporti që kërkesat për hyrjen në fuqi të ndryshimeve të Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë së Veriut.