` . Zhbogar: Diplomatët nuk mund të vendosin për çështjet politike – TV-SHENJA

Zhbogar: Diplomatët nuk mund të vendosin për çështjet politike

Shefi i delegacionit të BE-së në Shkup, Samuel Zhbogar, ka deklaruar sot se diplomatët nuk mund të vendosin për çështjet politike në vend. Sipas tij, ajo është në kompetenca të liderëve politik në Maqedoni.

“Dialogu duhet të zhvillohet në vet institucionet e vendit dhe ata duhet të ndërtojnë autoritet. Në këtë kontekst e kam fjalën për Kuvendin, ndërsa dialogu i partive politike të zhvillohet pikërisht aty”, ka deklaruar Zhbogar gjatë vizitës së tij në qytetin e Shtipit. /SHENJA/