` . Twitter do të ndalojë të gjitha reklamat politike - TV-SHENJA

Twitter do të ndalojë të gjitha reklamat politike

Rrjeti social Twitter ka vendosur që të ndalojë reklamat politike globalisht duke filluar nga 22 nëntori, ka bërë të ditur drejtori i përgjithshëm i kompanisë, Jack Dorsey, transmeton AA.

“Besojmë se arritja e mesazheve politiket duhet të fitohet, jo të blihet”, tha Dorsey në Twitter, duke shtuar se ndryshimet do të ndikojnë në kandidatët.

“Përderisa reklamimi në internet është tepër i fuqishëm dhe shumë efektiv për reklamuesit tregtar, ajo fuqi sjell rreziqe të konsiderueshme për politikën ku mund të përdoret për të ndikuar në vota dhe në jetën e miliona njerëzve”, shtoi Dorsey.

Ai theksoi se reklamat politike në internet paraqesin sfida krejt të reja për ligjërimin qytetar, duke përfshirë “optimizmin e bazuar në mësimin e makinerive të mesazheve dhe mikro-shënjestrimit, informacionet e pakontrolluara mashtruese dhe falsifikimet e thella”.

“Disa mund të argumentojnë se veprimet tona sot mund të favorizojnë detyra kandidatët. Por, ne kemi parë që shumë lëvizje në rrjetet sociale që arrijnë shkallë masive pa ndonjë reklamim politik. Kjo nuk ka të bëjë me shprehjen e lirë. Kjo është diçka paguash për të arritur”, tha Dorsey, duke shtuar se pagesa për të rritur shtrirjen e fjalës politike ka “pasoja të konsiderueshme që infrastruktura e sotme demokratike mund të mos jetë e përgatitur t’i trajtojë”.

Duke theksuar se versioni përfundimtar do të bëhet publik më 15 nëntor, Dorsey tha se politika e re do të zbatohet nga 22 nëntori për t’u ofruar reklamuesve aktual një periudhë njoftimi para se ky ndryshim të hyjë në fuqi.