` . Shqipëria i kërkon INTERPOL-it anulimin e urdhërarrestit serb për Haradinajn – TV-SHENJA

Shqipëria i kërkon INTERPOL-it anulimin e urdhërarrestit serb për Haradinajn

Përmes një letre dërguar Sekretarit të Përgjithshëm të INTERPOL-it, Jurgen Stock, ministri i Brendshëm i Shqipërisë, Saimir Tahiri, kërkon rishqyrtimin dhe rivlerësimin e urdhërarrestit ndërkombëtar për ish-kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj.

Sipas Tahirit, zbatimi i këtij urdhërarresti cenon parimet themelore të drejtësisë penale, si dhe të drejtat e njeriut, pasi Haradinaj është gjetur i pafajshëm nga Gjykata për Krimet e Luftës në ish-Jugosllavi, me seli në Hagë, raporton TopChannel.

Duke renditur edhe 3 probleme të tjera proceduriale, Tahiri i kërkon INTERPOL-it të anulojnë urdhërarrestin për Haradinajn.