` . SHBA i jep Shqipërisë 900 milionë lekë për koronavirusin - TV-SHENJA

SHBA i jep Shqipërisë 900 milionë lekë për koronavirusin

Ambasadorja e Shteteve te Bashkuara te Amerikes Yuri Kim ka njoftuar ne rrjetet sociale ndihmen ekonomike te Uashingtonit dhene per Shqiperine me qellim luftimin e pandemise se Covid-19.

Behet fjale per 900 mije dollare te cilat do te sherbejne per laboratore, gjurmimin e rasteve si dhe asistence teknike.
Se bashku me kete shume buxheti per ndihmen shendetesore nga ana e SHBA per koronavirusin shkon ne 2 milione dollare.

Keto te ardhura do te kontribuojne në përgatitjen e sistemeve laboratorike, gjetjen e rasteve aktive, si dhe ne mbështetjen e ekspertëve për pune pergatitore.

Gjatë 20 viteve të fundit, shtetet e bashkuara kanë investuar më shumë se 51.8 milion dollarë ne fushen e shendetesise, thuhet ne raportin e departamentit te shtetit amerikan.