` . Senatori i lartë amerikan thotë se Arabia Saudite e ka "vrarë" gazetarin Khashoggi - TV-SHENJA

Senatori i lartë amerikan thotë se Arabia Saudite e ka “vrarë” gazetarin Khashoggi

Një senator i lartë amerikan tha të martën se Arabia Saudite “vrau” gazetarin e humbur të ‘Washington Post’, Jamal Khashoggi, duke e fajësuar princin e kurorës Mohammad bin Salman, raporton Agjencia Anadollu, transmeton SHENJA.

“Ky djalë duhet të largohet” tha Lindsey Graham për programin e mëngjesit Fox News Fox & Friends, duke iu referuar princit bin Salman, i cili është i njohur edhe nga inicialet e tij MBS. “Figura e MBS për është toksike. Ai kurrë nuk mund të jetë një udhëheqës botëror në skenën botërore”.

“Ky djalë është një top shkatërrues, ai e ka vrarë këtë djalë në një konsullatë në Turqi dhe do të ndihem i keqtrajtuar dhe i shfrytëzuar nëse pritni qëunë ta injoroj atë”, shtoi Graham.

Senatori nuk paraqiti dëshmi për të mbështetur pretendimin e tij se Salman kishte vrarë Khashoggi-n.

Por Graham paralajmëroi se “kurrë nuk mund të punojë më me Arabinë Saudite”, duke thënë se ai nuk do të kthehet në Arabinë Saudite derisa bin Salman të largohet nga pushteti.

“Arabia Saudite, nëse më dëgjoni, ka shumë njerëz të mirë që mund të zgjidhni, por MBS ka dëmtuar vendin tuaj dhe ka njollosur veten”, ka shtuar senatori Graham.