` . Qeveria do të merr sërish borxh - TV-SHENJA

Qeveria do të merr sërish borxh

Ministria për Financës ka bërë të ditur se sot Qeveria përsëri do të merr borxh tek kreditorët vendorë, banka dhe kompanitë e sigurimeve.

Shumën të cilën e kërkon shteti është 10.4 milionë euro, njëjtë për aq sa duhet të merr borxh nesër tek kreditorët. Bëhet fjalë për një obligacion njëvjeçar me klauzolë devizore dhe një dyvjeçare.

Javën e kaluar qeveria kërkoi hua rreth 10.16 milionë euro, por bankat t’i japin pothuajse 1.87 milionë euro.

 

Postime të Ngjajshme