` . Që mjekët mos infektohen: Danimarka, me robot për marrjen e tamponëve - TV-SHENJA

Që mjekët mos infektohen: Danimarka, me robot për marrjen e tamponëve

Inxhinierët elektrikë danezë kanë zbuluar një robot prototip që duhet të marrë shtupë nga pacientët në të ardhmen me dyshimin e infeksionit të virusit koronar, raporton Reuters.

Kjo do t’i parandalonte punonjësit e kujdesit shëndetësor që të rrezikohen nga infeksioni.

Ekspertët e Universitetit të Danimarkës Jugore në Kopenhagë dhe kompanisë Lifeline Robotics kanë shprehur shpresë se roboti i tyre së shpejti do të përdoret për të marrë tampon nga pacientët gjatë testimit për virusin COVID-19.

Profesori i robotikës Rajeeth Savarimuthu demonstroi vetë se si një rob prototip merr tamponin e tij. /tesheshi/