` . Pse bateria e smartfonave zbrazet shpejt? - TV-SHENJA

Pse bateria e smartfonave zbrazet shpejt?

Edhe pse prodhuesit e telefonisë mobile pohojnë se çdo version i ri përmirëson jetën e baterisë, ne kemi përshtypjen se është e kundërta. Pse është kështu?

Kjo është ndoshta për shkak të “humbjes së kapacitetit “, që do të thotë se një pjesë e caktuar e energjisë humbet, shkruan “Daily Mail”, transmeton ksp.

Përqindja e fuqisë së humbur rritet çdo herë që lidhni pajisjen tuaj me mbushësin. Pra, çdo herë që rimbushni baterinë tuaj, ju, në të vërtetë, shkurtoni jetën e saj.

Edhe pse duket vazhdimisht bateria e rimbushur, ajo do të jetë e pamundur të zgjasë “përgjithmonë”.

Kjo “humbje e kapacitetit” është pasojë e ligjit të dytë të termodinamikës, dhe sa herë që ajo merr disa përditësime, ka një humbje të caktuar të pariparueshme të energjisë.

Çdo herë që bateria është e mbushur ose e shpenzuar, humbet një sasi e vogël e energjisë, me pak humbje të kapacitetit të baterisë që nuk mund të kompensohet.

Sa më shumë që përdorni baterinë, aq më shumë energji ju humbni dhe bateria do të arrijë pikën kur nuk mund të ngarkohet më.