` . Parlamenti Evropian miraton projektin për internet falas – TV-SHENJA

Parlamenti Evropian miraton projektin për internet falas

Parlamenti Evropian (PE) ka miratuar projektin i cili parasheh internet falas pa reklama dhe me mbrojtje të të dhënave personale për qytetarët e Bashkimit Evropian (BE), raporton Anadolu Agency (AA).

Projektligji që njihet si “WiFi4EU” i anëtarit portugez të Socialdemokratëve Carlos Zorrinho i cili parasheh internet falas dhe të sigurtë në vendet anëtare të BE-së është miratuar në Asamblenë e Përgjithshme të PE-së në Strasburg me 582 vota pro dhe 98 kundër, ndërsa nëntë anëtarë kanë abstenuar.