` . Pamje nga zjarri në Shëngjin (VIDEO) - TV-SHENJA

Pamje nga zjarri në Shëngjin (VIDEO)

Malet e Lezhës dhe Gjirokastrës të Shqipërisë janë përfshirë nga zjarri.

Në vendin e ngjarjes për të evakuuar situatën janë dalë zjarrfikësit edhe ushtria.

Ilir Meta, Presidenti i Shqipërisë, ka deklaruar se është duke ndjekur me shumë shqetësim situatën aktuale të shkaktuar nga përhapja masive e zjarreve në disa qarqe të vendit.

Ai po ashtu duke theksuar rëndësinë e ruajtjes së mjedisit dhe të natyrës, u bën thirrje dhe nxit institucionalisht autoritetet qendrore e vendore, për koordinimin në kohë, me qëllimin përballimin me efektivitet të situatës, për t’u ardhur në ndihmë zonave të prekura nga zjarret, veçanërisht për eliminimin e rrezikut për jetët e qytetarëve.