` . NASA pranon se nuk mund ta përballojë dërgimin e njerëzve në Mars – TV-SHENJA

NASA pranon se nuk mund ta përballojë dërgimin e njerëzve në Mars

NASA ka vite që është duke folur për të dërguar njerëzit në Mars, e edhe vazhdimisht ka përditësuar planet për këtë.

Por për fat të keq, shefi i NASA-s, William H.Gersternmaier, njoftoi se kjo agjenci nuk mund të arrijë qëllimin e dërgimit të njerëzve në Mars me buxhetin aktual të tyre, transmeton koha.net.

“Unë nuk mund të them për ndonjë datë për njerëzit në Mars, dhe arsyeja për këtë është niveli i buxhetit të përcaktuar të tanishëm, me të cilin ne nuk i kemi sistemet sipërfaqësore në dispozicion për Mars”, ka thënë Grestenmaier.

Raketa SLS e Orion i ka kushtuar shumë agjencisë, dhe si rezultat i kësaj, NASA as nuk ka mundur që të dizajnojë makina për t’u ulur në mars.