` . (Mos) njohja nga Xhamajka – deklarohet Ambasadorja Vlora Çitaku - TV-SHENJA

(Mos) njohja nga Xhamajka – deklarohet Ambasadorja Vlora Çitaku

Ambasadorja e Kosovës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Vlora Çitaku,për herë të parë ka folur për (mos) njohjen e shtetësisë nga Xhamajka.

Fillimisht, presidenti Hashim Thaçi, të enjten përmes një postimi në Twitter, njoftoi se shteti i Xhamajkës ka njohur pavarësinë e Kosovës.
Mirëpo një lajm i tillë u demantua pastaj nga ministrja e Punëve të Jashtme të Xhamajkës, Kamina Johnson-Smith.

Për ta larguar barrën nga vetja, Zyra e Presidentit në një përgjigje për Telegrafin ka thënë se njoftimin për njohjen nga Xhamajka e kanë marrë zyrtarisht nga ambasadorja Vlora Çitaku.

Madje kanë thënë se për informacione tjera duhet t’i drejtohemi Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës.

Nga kjo pati akuza e reagime nga me të ndryshmet. Madje u kërkua edhe shkarkimi i ambasadores Çitaku.

E pas tërë kësaj zhurme, u lajmërua Vlora Çitaku.

Çitaku fillimisht i është përgjigjur zëvendëskryeministrit Haki Abazi, i cili ka deklaruar të shtunën se Ambasada në SHBA i ka shërbyer më shumë presidentit Thaçi se sa interesit të Kosovës.
“Zëvendës Kryeministri i Kosovës, Haki Abazi qenka marrë pak me mua. Më paska quajtur mua dhe Ambasadën në SHBA instrumente në shërbim të Presidentit, e jo të Kosovës. Nuk është hera e parë që Abazi merret me mua dhe shpif kundër meje. Nuk e kam kuptuar ende pse. Nuk i jam përgjigjur më herët sepse Abazi nuk ka mbajtur post publik dhe nuk ka pasur përgjegjësi publike”, ka thënë Çitaku.

Çitaku theksoi se për çështjen e Xhamajkës, ka shumë palë të përfshira dhe për këtë është përmbajtur deri me tani.

“Jam përmbajtur nga deklarimi publik lidhur me kaosin e shkaktuar rreth njohjes nga Xhamjaka sepse shumë palë të tjera janë të përfshira. Palë që ndodhen jashtë Kosovës. Do të ishte jo diplomatike, jo korrekte, dhe anti-kombëtare që unë sot, për ta mbrojtur veten, të zbuloj emra dhe detaje. Çdo gjë do të sqarohet me kohë”, thotë ambasadorja.