` . Ministri i kulturës Hysni Ismaili iu drejtua hapjes së edicionit të katërt të festivalit të xhazit të Tetovës - TV-SHENJA

Ministri i kulturës Hysni Ismaili iu drejtua hapjes së edicionit të katërt të festivalit të xhazit të Tetovës

Ministri i Kulturës Hysni Ismaili natën e kaluar (11 shtator) në qendrën e kulturës në Tetovë ndoqi hapjen e edicionit të katërt të festivalit të xhazit të Tetovës. Në adresën e tij të shkurtër për të pranishmit, ministri i kulturës Ismaili vuri në dukje se festivali i xhazit i Tetovës me biografi e saj të shkurtër, por të pasur dhe domethënëse artistike është një nga më të rëndësishmet për ne që me zgjedhjen e shkëlqyer të muzikantët e mundësuar Tetovë të jetë pjesë e xhazit global – skena.

“Ky edicion i katërt i edicionit na motivon dhe në vitet e ardhshme për të mbështetur dhe ndihmuar festivalin. Ministria e kulturës dhe në të ardhmen do të jetë vazhdimisht në mbështetje me qëllim që të mundësojë festivalin e xhazit të Tetovës të përmirësojë dhe të bëhet i pasur “, tha ministri i kulturës.

Festivali i Xhazit i Tetovës u hap me shfaqjen e muzikantë nga stambolli, Turqia, “treshja Taksim”. brenda programit të festivalit, koncerte dhe vëllezërve vëllezër, që do të kryejnë me rhaní kria, Nita thuaj me FRYMOR dhe të tjerët. Për studentët e shkollës së mesme të muzikës në Tetovë, hyrja për të gjitha koncertet e festivalit do të jetë e lirë.

Fotografia e Министерство за култура / Ministria e Kulturës

Fotografia e Министерство за култура / Ministria e Kulturës