` . Me pasaportë të Maqedonisë mund të punoni në Norvegji, Gjermani dhe Suedi – TV-SHENJA

Me pasaportë të Maqedonisë mund të punoni në Norvegji, Gjermani dhe Suedi

Në disa vende të Bashkimit Evropian si në Norvegji, Suedi dhe Gjermani mund të gjendet punë edhe me pasaportë të Maqedonisë.

Duke vizituar faqen ec.europa.eu/eures mund të gjeni punë në një nga shpalljet që janë publikuar.

Për të shkuar në Suedi nevojitet vetëm pasaportë, ndërsa kushtet tjera dakordohen me punëdhënësin. Mjafton një anëtarë i familjes që të gjejë punë dhe më pas të tërheq anëtarët tjerë të familjes.

Pothuajse identike është edhe në Norvegji. Aty punohet 7.5 orë në ditë, ndërsa punëtorët kanë 30 ditë pushim.

Kjo është faqja për punë në Gjermani www.jobboerse.arbeitsagentur.de .