` . Luanët pushojnë në rrugë pas bllokimit të Afrikës së Jugut nga coronavirusi (FOTO) - TV-SHENJA

Luanët pushojnë në rrugë pas bllokimit të Afrikës së Jugut nga coronavirusi (FOTO)

Herët ose vonë kafshët do të vërenin se njerëzit ishin zhdukur dhe luanët e Parkut Kombëtar të Afrikës së Jugut Kruger kanë përfituar.

Richard Sowry ishte jashtë në patrullë të mërkurën kur ai pa një tufë me luanë duke fjetur në një rrugë e cila normalisht do të ishte e zënë me turistë, transmeton Telegrafi.

Macet e mëdha zakonisht do të shiheshin vetëm natën nëpër rrugë.

Sowry po udhëtonte pranë kampit Orpen Rest të mërkurën pasdite, ai gjeti luanët në rrugë.

Ndërsa bënte foto me telefonin e tij celular, luanët nuk dukeshin të shqetësuar, shumica prej tyre ishin në gjumë.

“Luanët janë mësuar me njerëzit në automjete”, shpjegoi ai.