` . Ky është vendi ku Skype, Viber, Facebook dhe WhatsApp janë të bllokuara – TV-SHENJA

Ky është vendi ku Skype, Viber, Facebook dhe WhatsApp janë të bllokuara

Të gjithë ofruesit e shërbimeve të telekomunikacionit në Marok kanë bllokuar aplikacionet e thirrjeve falas në internet, dhe kjo është parë si një lëvizje e papritur nga njerëzit.

Bllokimi, i cili mbulon aplikacionet e tilla si Skype, Viber, Facebook dhe WhatsApp, është kritikuar në rrjetet sociale në të gjithë vendin dhe njerëzit i kanë akuzuar ofruesit e shërbimeve të telekomunikacionit, duke i quajtur ata lakmitar.

Maroc Telecom, Meditel, dhe Inwi i kanë bllokuar aplikacionet e famshme pa ndonjë njoftim në atë që është përshkruar nga një kolumnist maroken si një “hap i paarsyeshëm dhe i prapambetur” por “ligjor”.

Autoriteti Rregullativ i Telekomunikacionit të Marokut (ANRT) ka thënë se asnjë nga produktet që ofrojnë shërbime të zërit përmes internetit apo “thirrje falas në internet” nu posedon licencat e kërkuara.

“Pezullimi i tyre erdhi në përputhje me detyrimet e operatorëve që janë theksuar në licencat e tyre.”

Ka 10 milionë përdorues të internetit në Marok në Skype, WhatsApp dhe Viber, dhe tri shërbimet e famshme kanë qenë ndër aplikacionet më të përdorura në vend.