` . Kryenegociatori i BE-se: Marrëveshja për Brexit është e mundur - TV-SHENJA

Kryenegociatori i BE-se: Marrëveshja për Brexit është e mundur

Negociatori i Bashkimit Evropian (BE) për Brexit-in, Michel Barnier, vazhdon të besojë se marrëveshje për Brexit me Mbretërinë e Bashkuar është e mundur, pavarësisht hendekut masiv në pozicionet e tyre negociuese përpara afatit, transmeton AA.

“Marrëveshja është e mundur, shumë e vështirë, por e mundur”, tha Barnier.

Barnier tha se është thelbësore që negociatorët të jenë të qetë në periudha të tilla stresuese. Ai tha se “BE do të mbetet e qetë, vigjilente, respektuese dhe konstruktive”.

Barnier do të takohet të enjten në Bruksel me sekretarin e Britanisë së Madhe për Brexit, Stephen Barclay.

Britania e Madhe, siç është paraparë, më 31 tetor duhet të largohet nga BE-ja, por trazirat brenda qeverisë britanike kanë ngritur mundësinë e një shtyrje tjetër të datës së tërheqjes.

Kryeministri britanik, Boris Johnson, insiston se Britania e Madhe më 31 tetor do të largohet nga BE-ja me ose pa marrëveshje, por parlamenti britanik miratoi një ligj sipas të cilit kërkon nga ai një shtyrje të afatit nëse nuk arrihet marrëveshje.