` . Kompania “Kostal” e Gjermanisë fillon me prodhimtari në Ohër – TV-SHENJA

Kompania “Kostal” e Gjermanisë fillon me prodhimtari në Ohër

Kompania gjermane Kostal sot do të shënojë fillimin e prodhimtarisë në Maqedoni.

Kapaciteti është i locuar në Ohër, si braunfild investim në ish-EMO në fshatin Kosel.

Më vonë planifikohet të ndërtojë edhe kapacitet të vetin. Është paralajmëruar edhe realizimi i 1.000 punësimeve të reja.

Kostal është ndërmarrje familjare dhe furnizues i njohur me teknologji përparimtare elektronike, prodhime elektromekanike dhe mekatronike për kapacitete të mëdha industriale.

Është e pranishme në 38 lokacione në 17 vende të botës.