` . iPhone 8, telefoni i parë me ekran OLED – TV-SHENJA

iPhone 8, telefoni i parë me ekran OLED

Apple për një kohë të gjatë është parashikuar se do të adoptojë ekranet OLED për iPhonët e rinj dhe së fundmi raportohet se ky ndërrim i ekraneve do të ndodhë te gjiganti amerikan.

Sipas Reutersit, partneri i Apple-it, Japan Display ka konfirmuar se në vitin 2018 do të fillojë prodhimin e ekraneve OLED – pikërisht në kohën kur do të lansohet edhe iPhone 8.

Japan Display, korporatë e Sonyt, Thoshibas dhe Hitachit, nuk ka konfirmuar nëse ekrani do të krijohet veçanërisht për Apple-in, por analistët më parë kanë parashikuar se iPhone 8 do të jetë pajisja e parë që do të ketë ekran OLED, transmeton Koha.net.

Nëse Apple pajiset me këtë teknologji, do t’ia mundësojë kompanisë që të prodhojë pajisje me ekran më të hollë dhe të lehtë, me më shumë ngjyra dhe kontraste sesa gjenerata e tanishme LCD.