` . Greqia është shteti me borxhe më të mëdha në BE - TV-SHENJA

Greqia është shteti me borxhe më të mëdha në BE

Greqia, e cila viteve të fundit përballet më një krizë të thellë financiare, aktualisht është shteti më i zhytur në borxhe nga anëtarët e Bashkimit Evropian (BE), raporton AA.

Në bazë të të dhënave të fundit të agjencisë statistikore të BE-së (Eurostat), Greqia është shteti me borxhe më të mëdha brenda BE-së, me 178.6 për qind nga Prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB).

Më pas vijojnë Italia, borxhi i së cilës është 131.8 për qind e PBB-së dhe Portugalia me 125.7 për qind të PBB-së.

Shteti me më pak borxhe brenda BE-së është Estonia, borxhi i së cilës është 9 për qind e PBB-së.