` . Gjykata Kushtetuese para vendimit përfundimtar – TV-SHENJA

Gjykata Kushtetuese para vendimit përfundimtar

Gjykata Kushtetuese në seancën e sotme duhet të sjell vendimin përfundimtar nëse shpërbërja e shtyrë e Kuvendit është në kundërshtim me Kushtetutën apo jo.

Përndryshe të mërkurën e kaluar Gjykata Kushtetuese shprehu dyshim se vendimi është në kundërshtim me Kushtetutën dhe vendosi të nis procedurë.

Asnjë nga gjykatësit nuk ishte kundër, ndërsa kryetarja Gosheva theksoi se bëhet një precedencë për shkak të situatës në të cilën gjendet shteti dhe për shkak të funksionalitetit të shumë organeve shtetërore.