` . Gaza, OKB hap muzeun e trashëgimisë palestineze – TV-SHENJA

Gaza, OKB hap muzeun e trashëgimisë palestineze

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për ndihmë të refugjatëve palestinezë (UNRWA) ka hapur në Gaza një muze të trashëgimisë palestineze, raporton AA.

Drejtori i UNRWA-së në Gaza, Bo Schack, tha se muzeu është i hapur në kompleksin e shkollës Deyr al-Balah për të shtuar se ruajtja e trashëgimisë dhe kulturës është me një rëndësi jetike për çdo komb.

“Jam i lumtur për hapjen e këtij muzeu modest, por të rëndësishëm”, tha Schack.

Muzeu i sapohapur është muzeu i parë më një ekspozitë të përhershme në një shkollë në Gaza.

Në mesin e shumë eksponateve në muzeut e lartpërmendur janë eskpozuar edhe objekte nga tradita dhe jeta e palestinezëve.