` . Francë, kandidati presidencial Fillon në qendër të kritikave të mediave – TV-SHENJA

Francë, kandidati presidencial Fillon në qendër të kritikave të mediave

Kandidati presidencial francez, François Fillon, është përballur me një sërë kritikash nga mediat të cilat pohojnë se ai nuk është tërhequr nga pozita e këshilltarit të paguar në një korporatë financiare, raporton AA.

“Në cilësi të kandidatit për zgjedhjet presidenciale, ai nuk ka dhënë dorëheqje nga pozita e tij në grupacionin “Ricol Lasteyrie”, e cila për shërbimet e tij ka paguar të paktën 200.000 euro për katër vite e gjysëm”, pohoi ueb faqja investigative Mediapart, e cila thotë se Fillon ka mbajtur postin e këshilltarit të Lartë, që është konfirmuar edhe nga kreu i korporatës, Rene Ricol.

Kandidati presidencial asnjëherë nuk ka publikuar angazhimin e tij.

Akuzat e bëra sot vijnë në vazhdën e kritikave tjera në emër të kandidatit konservator, për të cilin thuhet se ka paguar 1 milion euro fonde publike në llogari të gruas dhe dy fëmijëve të tij, për punë joekzistente.

Në një artikull të botuar nga javorja investigative Le Canard Enchaine, thuhet se Penelope Fillon u pagua mbi 830.000 euro për rolin e saj “asistente parlamentare”, dhe 100.000 euro tjera për kontributin në revistën Revue des Deux Mondes, e cila botohet nga një mik i familjes.

Javorja pohon se Fillon u ka paguar dy nga pesë fëmijëve të tij , 84.000 euro për punën e kryer në cilësi të “asistentëve parlamentarë”.