` . Emiratet e Bashkuara Arabe do të lirojnë 572 të burgosur pakistanezë - TV-SHENJA

Emiratet e Bashkuara Arabe do të lirojnë 572 të burgosur pakistanezë

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë paralajmëruar lirimin e 572 të burgosurve pakistanezë nën skemën e amnistisë presidenciale, raporton AA.

“Në mënyrë për të përshpejtuar lirimin dhe deportimin në Pakistan, misioni ynë është vazhdimisht në kontakt me autoritetet lokale dhe kur kërkohet po zgjat të gjithë ndihmën e nevojshme, përfshirë lëshimin e tejkalimeve, pasaportave dhe biletave ajrore”, u tha gazetarëve në Islamabad Mohammad Faisal, zëdhënës i Ministrisë së Punëve të Jashtme.

Lirimi është pjesë e një urdhri mbretëror për faljen e 3.005 të të burgosurve, që vuajnë dënimet në Emiratet e Bashkuara Arabe, si një akt mirësie me rastin e muajit të Ramazanit.

Zyra e Jashtme tha se rreth 2.409 të burgosur pakistanezë vuajnë dënimet e tyre në burgjet e Emirateve të Bashkuara Arabe.

Në muajin shkurt të këtij viti, Princi i Kurorës Saudite, Muhammad bin Salman, gjatë vizitës së tij në Islamabad po ashtu njoftoi lirimin e mbi 2.000 të burgosurve pakistanezë nga burgjet saudite. Por, ata ende nuk janë liruar.

Marrëdhëniet e Pakistanit me Arabinë Saudite dhe shtetet e tjera të Gjirit kryesisht bazohen në lidhjet ekonomike me remitancat e mëdha që dërgohen çdo vit nga pakistanezët.

Së fundmi, Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe po ashtu kanë njoftuar një paketë shpëtimi prej 6 miliardë dollarësh për Pakistanin për të larguar vendin nga kriza ekonomike aktuale.