` . Changuu, ishulli i breshkave i Zanzibarit - TV-SHENJA

Changuu, ishulli i breshkave i Zanzibarit

Ishulli Changuu në rajonin gjysmë-autonom të Tanzanisë në brigjet e Afrikës lindore ne Oqeanin Indian, ishulli Zanzibar, tërheq vëmendjen me breshka gjigande, shkruan AA.

Në ishullin Changuu i largët rreth gjashtë kilometra nga Zanzibar, gjendet “tregu i skllevërve” dhe “burgu i skllevërve” të cilët kanë mbetur nga shekulli i 19-të, tani shërbejnë si muze dhe kafe.

Muret e ndërtesës ku më parë janë blerë dhe shitur njerëzit, mbajnë gjurmët e vuajtjeve në të kaluarën.

Tërheq vëmendjen e turistëve

Ishulli gjithashtu tërheq vëmendjen e turistëve me breshkat gjigande.

Në ishullin ekzotik i cili është një ndër ishujt ku jetojnë breshkat gjigande, turistët mund të arrijnë përmes varkave prej druri.

Turistët fotografojnë dhe ushqejnë breshkat, prej të cilëve më i moshuari është 194 vjeç.