. Kulturë Archives - Page 2 of 31 - TV-SHENJA

Kulturë Archive

(VIDEO) Më 9 maj nis Festivali i Filmit Filozofik

Hulumtimi i fushës transdisiplinare nga ndërlidhja mes filmit dhe filozofisë, do të jetë sërsih fokusi i Festivalit të sivjetëm të Filimit të Filozofisë, i cili do të mbahet prej 9-16 maj në Shkup. Ky festival synon që t’i ofrojë publikut një perspektivë …

Të martën nis Java e filmave turke

Për tre ditë me radhë (23-26 prill 2019) në kryeqytetin e Maqedonisë së Veriut, Shkup, do të realizohet JAVA E FILMAVE TURKE DHE PUNËTORIA KINEMATOGRAFISË TURQI-MAQEDONIA E VERIUT. Aktivitetet mbështeten nga Drejtorisa e Përgjithshme të Kinematografisë e Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit të Republikës së Turqisë. Në …

ITSHKSH – Shkup, u bë me shtëpi!

Sot ministri i Arsimit dhe Shkencës i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Arbër Ademi, drejtorit të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, Skender Asani, ia dorëzoi vendimin për pronësinë e objektit të Institutit. Lajmin e dha vetë ministri …