. Intervista – Page 2 – TV-SHENJA

Intervista Archive

Adnan Ismaili: Libri është jeta ime

Me drejtuesin e Shtëpisë botuese Logos A, përndryshe një nga shtëpitë botuese më me renome në hapësirat shqiptare, Adnan Ismailin, bisedojmë librin, për fëmijërinë e tij, për studimet në Prishtinë, për trajtimin e tij si “armik i shtetit”, por edhe për projektet …

Kufiri i ri e dëmton Kosovën

“Sipas mendimit tim, komisioni ynë shkeljen e parë që ka bërë është mosrespektimi i procedurave elementare për përcaktimin e kufirit. Sipas rregullave të përgjithshme të së drejtës ndërkombëtare, që mund të lexohen gati në çdo tekst të së drejtës ndërkombëtare, Komisioni i …

Shqiptarët duhet të bëhen me vetveten

“Shqiptarët para se t’ia mbajnë kudo tjetër apo me këdo tjetër, duhet të bëhen me vetveten, pra të bashkohen. Asnjë aleancë apo partneritet, asnjë organizëm a mekanizëm ndërkombëtar, nuk mund të shërbejë si zëvendësim për bashkimin kombëtar. Vetëm dhe vetëm nga lartësia …

Vetëm në Ballkan opozita shihet si armik

“Opozita lërë që përjashtohet rëndom nga të gjitha format e konsultës politike dhe të qeverisjes, edhe kur janë në pyetje interesat vitale të shtetit (shteti gjithnjë është një atdhe), por ajo stigmatizohet si armiqësore, sepse rotacizmi i pushtetit në Ballkan dhe në …

Politikanët kanë problem me trurin e tyre jodemokratik

Intervistë me ministrin e parë të Jashtëm të Maqedonisë së pavarur, Denko Maleski Intervistoi: Ismail Sinani Ministri i parë i jashtëm i Maqedonisë së pavarur, më vonë edhe ambasador i Maqedonisë në OKB, njëherazi profesori në pension i marrëdhënieve ndërkombëtare, Denko Maleski, …