` . Bullgaria e pranon emrin “Republika e Maqedonisë së Ilindenit” - TV-SHENJA

Bullgaria e pranon emrin “Republika e Maqedonisë së Ilindenit”

Kryediplomatja bullgare Ekaterina Zaharieva ka thënë se emri i propozuar “Republika e Maqedonisë së Ilindentit është i pranueshëm për Sofjen zyrtare.

“Ky emër tregon se shtetet kanë një të kaluar të përbashkët. Republika e Maqedonisë së Ilindenit do të thotë për mua se ata pranojnë që ne kemi histori dhe të kaluar të përbashkët, sepse kjo është pjesë shumë e rëndësishme e historisë bullgare”, vlerësoi Zaharieva. /SHENJA/