` . Banorët e Amazonës mobilizohen kundër shpyllëzimit - TV-SHENJA

Banorët e Amazonës mobilizohen kundër shpyllëzimit

Banorët autoktonë nga fisi Mura tregojnë një zonë të shpyllëzuar në tokat indigjene brenda pyjeve të Amazonës në Brazil. Anëtarët e fisit indigjen të Mura të Brazilit pikturuan trupat e tyre me bojë të kuqe portokalli dhe morën harqe të gjata dhe klubet ndërsa u futën në xhungël këtë javë, të përgatitur për betejën kundër shpyllëzimit dhe shkatërrimi i shtëpisë së tyre. REUTERS / Ueslei Marcelino/