Byroja për Siguri Publike – Departamenti për zbulimin e krimit të organizuar dhe serioz së bashku me zyrtarët policorë të shërbimin gjerman dhe zyrtarët e njësisë për luftën kundër drugës në Hamburg, kanë arrestuar shtetasin gjerman 55 vjeçarin R.V.L, anëtar i një grupi ndërkombëtar kriminal.

Shtetasi gjerman është kërkuar me flattarrest ndërkombëtar të Itnerpolit për shkak të blerjes së 700 kilogramëve kokainë nga Amerika Jugore në Hamburg.

Nga MPB thonë se nga hetimi është vërtetuar se para se të arrestohet, shtetasi gjerman disa muaj ka qenë në territorin e Maqedonisë me identitet të rremë.

MPB gjatë kontrollit ka gjetur sasi më të vogël të kokainës dhe marihuanës, pesë telefona, para, lap top, dokument udhëtimi me emër tjetër, leje vozitje të rreme nga Polonia.