` . Angellovska: Rritja ekonomike për vitin 2020 do të jetë 3.8 përqind - TV-SHENJA

Angellovska: Rritja ekonomike për vitin 2020 do të jetë 3.8 përqind

Rritja ekonomike për vitn e ardhshëm sipas projeksioneve qeveritare është paraparë në 3.8 përqind. Këtë kumtoi sot ministrja e Financave, Nina Angellovska në përgjigjen ndaj pyetjeve të gazetarëve.

Ajo potencoi se buxheti duhet të miratohet javën e ardhshme në seancë qeveritare, ndërsa në fokus të buxhetit për vitin 2020 është investimi në kapitalin njerëzor. Angellovska shtoi se propozim-buxheti për vitin 2020 do të publikohet për opinionin pasi të miratohet nga Qeveria, dhe tha se rritja ekonomike dhe deficiti do të jet 2.3 përqind në pajtueshmëri me strategjinë fiskale.

Rritje ekonomike prej 3.8 përqind për vitin 2020 projekton edhe Banka Popullore.